Pionier mee en voorkom de ramp!

Normal 46e12e8cf4d1e8eedeb3cc441ee2463d4dab79bc
 28-07-2017 | 12:37

Bouw jij mee aan de droom voor Haïti? In deze droom worden mensen beschermd tegen overstromingen en worden berghellingen weer groen. Door een gezamenlijke aanpak met de lokale bevolking, NGO’s, bedrijven en overheid laten we Haïti weer de groene parel van de Cariben zijn. Beplanting op hellingen gaat erosie tegen en het bouwen van dammen helpt tegen overstromingen. Mensen kunnen weer in eigen levensonderhoud voorzien en veilig wonen en werken in gebieden die momenteel nog veelal onbewoonbaar zijn.

Eerder gebouwde dammen hebben hun dienst al bewezen. Tijdens orkaan Matthew vorig jaar oktober, maar ook bij nieuw natuurgeweld. Gewassen, huizen en mensen zijn beschermd gebleven. Daarnaast hebben de dammen al gezorgd voor meer groen op de plekken waar ze zijn gebouwd.

Daarom willen wij samen met onder andere Willem Ferwerda (Duurzaamste Nederlander 2016) en Lucas Mol (duurzaam ondernemer) Haïti weer groen en leefbaar maken. Hier hebben we jouw hulp bij nodig! 

 

Rode Kruis - Pionier Mee brainstorm

Kom woensdag 13 september naar het brainstorm evenement Rode Kruis – Pionier MeeHaïti: De groene parel van de Cariben’. Wij willen graag met jou verder denken over het vervolg van deze droom, maar ook over toekomstige crowdfund-acties van het Rode Kruis met Voorkomderamp.nl.

Ben je geïnteresseerd in vernieuwing, duurzame en slimme oplossingen? Iets anders dan elke keer noodhulp achteraf verlenen? Kom dan zeker!

Wat: Rode Kruis – Pionier Mee brainstorm
Waar: Humanity House (in Den Haag)
Wanneer: woensdag 13 september 2017
Tijd: 17.00 – 21.00u

We zullen zorgen voor een hapje en een drankje, inspirerende presentaties en na afloop is er nog een borrel. Over de verdere invullingen van de avond zullen we je nog nader berichten. Zet deze datum alvast in je agenda!

Ken je meer mensen die dit interessant zouden vinden? Neem hen vooral mee!

 

Aanmelden

Aanmelden is verplicht. Bevestig hier je komst en van degene die je meeneemt. We zien je graag 13 september bij de brainstorm!