Ga de ijsdaging aan voor Haïti

Normal 1a58b25c5ec1b789c95ce5c98e7664535363091c
 25-01-2018 | 15:59

Haïti wordt jaarlijks meermaals getroffen door orkanen en aardbevingen. Elk jaar weer worden families uit elkaar gerukt. Onnodig veel levens worden verwoest. Huizen worden met de grond gelijk gemaakt en bronnen van inkomsten gaan verloren. Kinderen kunnen niet of nauwelijks naar school doordat wegen onbegaanbaar zijn, of omdat de school het weer niet aankan. Dit moet anders en daarom komt het Rode Kruis zaterdag 3 maart in actie met de ijsdaging!

 

Een veilige plek voor ouder en kind

Het doel van de ijsdaging is om geld op te halen om in ieder geval vier scholen in de regio Côtes-de-Fer rampbestendig te maken. Veel scholen in Haïti zijn in slechte staat. Daken die lekken en gebouwen die gewoon onveilig gebouwd zijn. Scholen dienen vaak als schuilplaats voor mensen uit de directe omgeving, doordat een veilige schuilplaats helaas niet voor iedereen gegarandeerd is.

 

Naast een veilig schuilplaats willen we ook dat kinderen weer aan hun toekomst kunnen denken. Na alle rampspoed is het nu tijd om het toekomstbeeld van de kinderen in Haïti te verbeteren. Kom daarom samen met ons tijdens de ijsdaging in actie en zorg dat kinderen in Haïti veilig naar school kunnen.

 

Hoe kan je helpen?

Op zaterdag 3 maart wordt er in het ijssportcentrum in Eindhoven geschaatst. Wil je meedoen? Laat je sponsoren en maak hier een actiepagina aan. Je schaatst op eigen tempo 10 kilometer en bouwt zo mee aan een nieuwe toekomst voor de kinderen Haïti.

 

Ben je minder sportief? Geen probleem! Dan kan je ook heel eenvoudig bijdragen door een donatie. Daarnaast valt er genoeg te bleven op en om het ijs dus kom de schaatsers vooral aanmoedigen of neem deel aan de andere activiteiten.

 

Help mee!

  • Voor €275,- hebben 3 leerlingen al een bureau en een stoel
  • Eén White Board schoolboord kost €400,-
  • Voor €100,- vervangen we 1m2 van het dak
  • 1 goedwerkende wc kost €2.500,-
  • De bouw van een wateropvangsysteem kost €1.750
  • Een regenwateropslagtank kost €2.000,-

 

Kortom: Beleef een te gekke dag! Trek je ijzers uit het vet, schrijf je in en dan zien we je graag zaterdag 3 maart tijdens de ijsdaging! Lees hier meer over het event.