Schaatsend de lente in

 05-03-2018 | 10:42

De enige echte IJsdaging

De eerste editie van De IJsdaging was een enorm succes. Ruim vijfhonderd mensen schaatsten in het IJssportcentrum Eindhoven mee voor een zonnige toekomst voor kinderen in Haïti. Hierdoor hebben we aan het eind van de dag een cheque van 23.471,40 in ontvangst kunnen nemen en dit bedrag loopt nog op.


Genoeg te beleven op en om de baan

Pionier Iris van Lunenburg was erbij om alle activiteiten op en om de baan vast te leggen. Voormalig langebaanschaatser en Olympisch kampioen Mark Tuitert verzorgde een clinic en schaatste mee in de snelle ronde. Ambassadeur Helga van der Leur schaatsten fanatiek mee tijdens de Fun Ronde. De hele dag waren er optredens en muziek verzorgd door DJ’s van 100%NL, Gers Pardoel, DJ-duo TV Noise en Sophie Francis.

Iris interviewt deelnemer Thijs die ruim €500,- heeft opgehaald

Waarvoor doen we het?

Met het opgehaalde bedrag gaat het Rode Kruis scholen in Haïti rampbestendig maken zodat er ongeveer 350 kinderen weer veilig naar school kunnen. De IJsdaging was een mooie ervaring en afsluiting van het schaatsseizoen. Het Prinses Margriet Fonds wil alle schaatsers, toeschouwers en donateurs die een extra steentje bijdragen aan de wederopbouw van de regio Côtes-de-Fer hartelijk bedanken!


Bekijk hier de aftermovie van de Ijsdaging 2018: