De officiële lancering van Voorkomderamp bij TEDx Amsterdam

Normal 90683864ebac32f5d643d0b9b305de3b53f820ba
 27-11-2015 | 18:02

Trots om de officiële lancering van Voorkomderamp.nl op @TEDx Amsterdam aan te kondigen met een TEDTalk over ‘Big Questions’ van onze beschermvrouwe HKH Prinses Margriet en meneer Gaudencio Mondano over innovatieve projecten om de gevolgen van rampen te verminderen in de Filippijnen.

Captain Gaudencio Mondano werkte het grootste deel van zijn leven in Papoea-Nieuw-Guinea, om bomen te planten voor de Japanse papierindustrie Toen hij terugkeerde naar zijn geboortedorp op Lake Mainit in de Filippijnen, zag hij hoe de jaarlijkse overstromingen het gebied hadden verwoest.
Deze ramp inspireerde hem om te beginnen aan de monumentale taak van herbebossing langs de oevers om het gebied te doen herleven. Tegen het einde van 2014 waren er meer dan duizend bomen geplant.

Het Rode Kruis komt in actie voordat een natuurramp heeft plaatsgevonden. Door betere bescherming van de gemeenschap en hen voor te bereiden op rampen. Op deze manier kunnen we levens redden en veel schade en leed voorkomen.

Directe hulp na een ramp is noodzakelijk, maar niet voldoende. Waarom wachten met hulp tot een ramp heeft plaatsgevonden? Steun ons en helpen levens redden en schade en leed voorkomen.