Over ons

Natuurgeweld komt steeds vaker voor in dezelfde kwetsbare gebieden en treft vaak dezelfde kwetsbare mensen. Keer op keer raken huizen beschadigd, gaan oogsten verloren en worden gezinnen uit elkaar gerukt door verlies van dierbaren.


Natuurrampen zijn niet altijd te voorkomen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat natuurgeweld geen ramp wordt en de impact zo veel mogelijk te beperken.

Miljarden euro’s worden uitgegeven om de schade na een ramp te herstellen. Een slimme investering om de ramp te voorkomen bespaart niet alleen geld, maar vooral ook levens.

Iedere euro die besteed wordt aan voorbereiding en preventie, spaart wel 7 euro aan noodhulp uit. Een betere investering bestaat niet!

 

Slim, innovatief en duurzaam

Met steun van het Prinses Margriet Fonds is het Rode Kruis al actief vóórdat een ramp plaatsvindt. Slimme, innovatieve en duurzame projecten helpen de lokale bevolking zich op eigen kracht beter voor te bereiden op wat onherroepelijk weer komen gaat.

 

Dit vraagt om pionierswerk. Durven innoveren, uitproberen en verder ontwikkelen. Dat doen we niet alleen. Dat doen we met de duizenden experts ter plaatse. Niemand kent een rampgevoelig gebied zo goed als de bewoners zelf. Samen met hen inventariseren we de risico´s en ontwikkelen we de best passende oplossingen. Soms zijn die voor de hand liggend. Soms uitdagend. Maar we gaan het altijd aan. Vertrouwend op de mensen die ons steunen.  

 

Wat kun jij doen?

Waarom wachten totdat een ramp plaatsvindt? Je kunt nú helpen een ramp te voorkomen. Eenvoudig en direct. En als je wilt, blijf je up-to-date over alle ontwikkelingen van onze projecten.

Bekijk de projecten en steun!