Normal a538e3dfbde8ef16c6051eda196dc9d0ae8d6991 Reispresentator Tijdens mijn bezoek aan de Filipijnen heb ik zulke mooie en lieve mensen ontmoet. Mensen die vol enthousiasme vertelden over hun leven aldaar. Ondanks dat zij keer op keer getroffen worden door de meest afschuwelijke rampen, weten zij deze positiviteit vast te houden. Momenteel steun ik een project in Haïti waar ook telkens, dezelfde kwetsbare mensen in dezelfde kwetsbare gebieden getroffen worden.
24-02-2016 | 15:00 Het Rode Kruis zorgt ervoor dat, samen met de lokale bevolking, met slimme oplossingen en innovaties de schade door natuurrampen, naar schatting jaarlijks zo’n 140 miljard euro, beperkt wordt. Mensen leren zelf om zich beter voor te bereiden en te beschermen tegen terugkerend natuurgeweld.Zo kunnen een waarschuwingssyteem en evacuatieplan al veel dodelijke slachtoffers voorkomen. Door rampbestendige huizen te bouwen worden mensen beschermd tegen tyfonen en andere weersinvloeden. Een bijkomend voordeel is dat mensen hiermee ook hun waardigheid en privacy behouden. Waardoor gezinnen weer beschermd en in veiligheid kunnen leven. Bekijk de video van mijn bezoek aan een dorp met tyfoon bestendige huizen en dan zie je dat dit de gemeenschap echt helpt.  
28-11-2015 | 18:51 Tijdens mijn bezoek aan de Filipijnen heb ik zulke mooie en lieve mensen ontmoet. Mensen die vol enthousiasme vertelden over hun leven aldaar. Ondanks dat zij keer op keer getroffen worden door de meest afschuwelijke  rampen, weten zij deze positiviteit vast te houden. In deze video zie je waarom alleen al het planten van een mangrovebos een heel verschil kan maken voor een hele gemeenschap.