€ 30 opgehaald
150.000 streefbedrag 0% bereikt

Het probleem

Ook in Nederland kan een natuurramp plaatsvinden. Natuurbranden, hittegolven, stormen en wateroverlast. De risico’s zullen toenemen als gevolg van het veranderende klimaat. Bij een overstroming in het dichtbevolkte Nederland zijn al snel duizenden mensen getroffen en is de schade groot. Professionele hulpdiensten zijn snel ter plaatse, maar bij een grote ramp zijn ze afhankelijk van vele helpende handen. 

 

De oplossing

Burgers in Nederland die weten hoe ze kunnen helpen tijdens een ramp. Help jij mee?

Bij een ramp kunnen én willen burgers graag zelf helpen. Met Ready2Help kan dit. Bij dit initiatief van het Rode Kruis staan burgers op oproepbasis klaar om anderen te helpen als dat nodig is. Bij een ramp helpt dit burgerhulpnetwerk om de gevolgen te beperken en ondersteunt de professionele hulpdiensten (politie, ambulance, brandweer). Met trainingen en nieuwe samenwerkingsverbanden kan het Rode Kruis de inzet van Ready2Help uitbreiden naar specifieke hulp bij natuurrampen.

Ruim 37.000 Nederlanders zijn al aangesloten bij Ready2Help. Hun kracht? Ieder kan op zijn eigen manier helpen, praktisch of juist heel gespecialiseerd. Bijvoorbeeld wateruitdelers, zandzakkenvullers, tentopzetters. Een Ready2Helper kan snel en bijna overal worden ingezet. Enthousiast en gedreven helpen ze zo Nederland zelfredzamer te maken.

Kosten

  • In totaal heeft het Rode Kruis een bedrag van 150.000 euro nodig om Ready2Help in te zetten voor klimaatrampen.
  • Voor € 400 zorg je voor materialen die Ready2Helpers nodig hebben bij het ruimen na een overstroming / wateroverlast
  • Voor € 500 verbeter je ons huidige oproepsysteem zodat de Ready2Helpers sneller, efficiënter en gerichter opgeroepen kunnen worden bij een noodsituatie

 

Wat kan jij doen?

Met jouw hulp zet het Rode Kruis Ready2Help in voor de voorbereiding op natuurrampen.

Waarom wachten met hulp tot de ramp plaatsvindt? Laat natuurgeweld geen ramp worden. 

Rode Kruis

info@voorkomderamp.nl

A62ce0a8fa0e06daa21df8874d7131e9ba64f073

Waarom wachten met hulp totdat de ramp plaatsvindt? Dat is de basisgedachte achter het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds. Het Fonds wil kwetsbare mensen in kwetsbare gebieden voorbereiden op natuurgeweld. Duurzame en slimme initiatieven helpen de lokale bevolking zich op eigen kracht beter voor te bereiden op de volgende ramp. Doordat we in actie komen vóórdat een natuurramp plaatsvindt, kunnen we levens redden en veel schade en leed voorkomen.