Draag jouw steentje bij aan stevige rivieroevers in Mali

Normal 3c268f8ddd83333b5a925ab5498e1546fd54c784
 03-05-2018 | 13:51

Door perioden van grote droogte en hevige regenbuien aan de rivieroevers van Mali, zijn de kwetsbare rivieroevers van de Senegal rivier erg geërodeerd. Door overstromingen van de rivier gaan oogsten van boeren continue verloren. Voedselvoorzieningen en gezinsinkomens blijven hierdoor erg onzeker.

 

Klimaatverandering slaat hard toe

Om deze problemen te bestrijden en mensen voor te bereiden op de risico’s en gevolgen van klimaatverandering, voert het Rode Kruis in de meest kwetsbare riviergebieden Goutioubé, Sebou en Seibath aan de Senegalese rivier samen met de lokale bevolking activiteiten uit. Het resultaat hiervan is een zelfredzame bevolking die de risico’s als gevolg van klimaatverandering weten te verkleinen.

 Team van Rode Kruis vrijwilligers Team van Rode Kruis vrijwilligers

 

Wat moet er gebeuren?

Om onderstaande activiteiten te realiseren zijn er 75 vrijwilligers van het Rode Kruis aangesteld. Zij worden getraind om activiteiten van dit project uit te voeren. Vijftien van deze vrijwilligers zijn specifiek aangewezen om vrouwen te trainen hoe zij het best gebruikmaken van de beschikbare landbouwgrond.

Aan de rivieroevers van de Senegal Rivier voeren vrijwilligers van het Rode Kruis samen met de lokale bevolking de volgende activiteiten uit:

  • Vergroten van landbouwgebieden voor vrouwen
  • Vrouwen duurzame landbouwmethodes aanleren
  • Versterken van natuurlijke hulpbronnen in geërodeerde gebieden
  • Bevolking trainen hoe zij zelfstandig risicogebieden in kaart brengen en een interventieplan op kunnen stellen
  • Drinkwaterputten en sanitaire voorzieningen plaatsen

 

Draag jouw steentje bij!

Met jouw hulp zorgen we er samen met de lokale bevolking voor dat voedselvoorzieningen en gezinsinkomens weer toenemen. Met als resultaat: sterkere en zelfredzame mensen aan de kwetsbare rivieroevers van Mali.

Start een leuke actie of doneer direct en geef kwetsbare mensen in Mali weer een hoopvolle toekomst!