Support voor vrouwengroep op de Samé Plantage

Normal 166493f00239dcdbc9b0f95b54d640073854b90f
 19-05-2017 | 16:11

In de regio Kayes in Mali vormt een groep van 20 vrouwen samen de Samé Plantage. Zij verbouwen diverse gewassen. Deels voor eigen gebruik en deels voor verkoop op de plaatselijke markt. Hiermee kunnen zij in eigen levensonderhoud voorzien en de plantage onderhouden. Van hun inspanning profiteren ruim 120 mensen in hun gemeenschap. 

Mariame Sissko (linker van de drie vrouwen op de foto hierboven) is sinds de start van dit initiatief de president van deze vrouwengroep. Ze waardeert de hulp die zij als groep van het Rode Kruis krijgen enorm: ‘We are very grateful for the support that we received from the Red Cross – seeds, fertilizer and gardening tools - which enabled us to start this project, that we call Samé Plantation”.

 

Alle kansen benutten

Op de plantage van zo’n 2 hectare wordt van alles verbouwd. Daarnaast houden ze ook nog een kudde schapen. De verkoop van hun producten op de plaatselijke markt is een hele belangrijk activiteit om naast de andere activiteiten op de plantage te hebben. In tijden van droogte, als er geen agrarische activiteiten zijn, kunnen ze hierdoor toch een goede balans vinden in hun voeding en inkomsten.

Dit initiatief is een van de activiteiten die ontplooid worden binnen het Rode Kruis project Stevige bodem voor gemeenschappen in Mali. Vrouwen worden getraind om gewassen te planten en onderhouden die tegen verschillende weertypes kunnen. Daarnaast leren ze wat ze wanneer wel en wat niet moeten planten en wanneer te oogsten. Zodat de bodem steviger wordt en er minder bodemerosie optreedt.

 

Wat kun jij doen?

Met jouw hulp zorgt het Rode Kruis voor stevige gemeenschappen die de impact van een ramp weten te verkleinen.

Waarom wachten met hulp tot de ramp plaatsvindt? Laat natuurgeweld geen ramp worden. Kom in actie of doneer direct!